Bobijada uspela, otroci z nasmehom k novim zmagam naproti

DSC03753_1
Otroci, Bobi in župan Brezovice Metod Ropret

 

Najlepše darilo pri delu z otroci so njihovi zadovoljni in nasmejani obrazi. Na olimpijadi Teniškega kluba Bobi jih ni manjkalo. Kar 90 obiskovalcev se je v nedeljo, 8. junija, v lepem in vročem vremenu zbralo v Podpeči.

DSC03576_1
Za ogrevanje vaje za motoriko

Starši so imeli kaj za videti, saj so njihovi otroci demonstrirali, kaj vse so se v tem šolskem letu naučili. Preden so dodobra zavihali rokave in pokazali teniške vrline, so se spoprijeli s poligonom, na katerem so pilili motorične sposobnosti. Tenis sicer velja za individualen šport in treningi posledično niso tako številčni, zato je bilo toliko bolj pristno spremljati, kako so se kot skupina z veliko dozo zabave spoprijeli s športom, ki so ga vzljubili.

Prav vsi so prišli na vrsto in pod budnim očesom trenerja Mateja Gruškovnjaka izvedli teniške udarce. Tako smo lahko na igrišču v Podpeči videli na delu otroke stare od 5 do 11 let, ki so z največjim navdušenjem kazali svoje znanje, z nestrpnostjo pa čakali na tisto sladko presenečenje, ko jih je obiskal njihov največji navijač. Čeprav maskota Bobi ne mara ravno vročine in bi se raje pri 30 stopinjah hladil v sosednji Ljubljanici, se je z največjim veseljem priključil na igrišču in razdelil priznanja vsem otrokom. Prav vsi so prejeli medaljo v svoji kategoriji in praktične nagrade, ki so jih prispevali pokrovitelji kluba.

DSC03710_1
Najmlajši so pokazali, kaj so se naučili.

TK Bobi je po številčnosti sicer manjši klub, a je z dobrim delom v dveh letih osvojil številne lovorike na turnirjih Teniške zveze Slovenije in dal naši mali deželi vedeti, da delo poteka po pravih smernicah. Bobiji so se namreč veselili številnih pokalov in pokazali odlično tehnično znanje, ki ni ostalo neopaženo. Tako trener kakor tudi tekmovalci pa verjamejo, da je pred njimi še veliko svetlih trenutkov.

Dobro delo so opazili tudi v občini Brezovica, kjer je sicer odbojka šport številka 1, a so vodilni v klubu na čelu s predsednikom Martinom Cvetkom, malo v šali malo zares, spodbodli župana Metoda Ropreta, naj se v prihodnje kar pripravi na teniško invazijo, ki se bo skušala postaviti ob bok odbojki. “Zelo sem presenečen nad tem, kar ste naredili v dveh letih delovanja. Vse čestitke,” so bile besede župana, ki je tokrat odbojkarsko opravo zamenjal s teniško.

DSC03714_1
Tekmovalci TK Bobi s trenerjem Matejem Gruškovnjakom.

Nov vrhunec uspešno izpeljane olimpijade je sledil povsem na koncu, ko so naši tekmovalci izvali starše v teniški igri na mini igrišču. In kakšen je bil rezultat? Prav vsi štirje dvoboji so se končali v korist nadobudnežev, ki so dali starejšim, a po srcu še vedno mladim, vedeti, da z njimi ni šale in jim je lahko povsem jasno, zakaj so tako uspešni na turnirjih Teniške zveze Slovenije.

DSC03573_1
Tudi hec mora biti.
DSC03744_1
Se kmalu vidimo …