Začetek zimske tekmovalne sezone: Turnir 8-11 let v Ljubljani

Minuli vikend je v Ljubljani (TK Jakisport) potekal prvi turnir zimske sezone 2013-2014 v kategoriji 8-11 let. Teniški klub Bobi so zastopali Anže Selan (midi tenis dečki), Nejc Cvetko, Luka Talan Lopatič (mini tenis dečki) in Špela Matjašič, Ajla Žigić (mini tenis deklice).

Prvi je že dopoldne na igrišče stopil Anže Selan. To je bil za Anžeta sploh prvi nastop na turnirjih TZS v midi kategoriji. Po manjših začetnih težavah je v svoji predtekmovalni skupini dosegel drugo mesto in se uvrstil v finalni del. V šestnajstini finala je nato suvereno z 2:0 premagal Filipa Zvera iz Murske Sobote. V osmini finala se je srečal s starim znancem, Koprčanom Benjaminom Borlinijem in bil po treh setih poražen.

Nejc Cvetko in Luka Talan Lopatič sta nastopila v kategoriji mini tenis dečki.

Nejc Cvetko ni imel svojega dne. Dobri rezultati iz lanske sezone so ga v svoji predtekmovalni skupini postavljali za nosilca skupine. Skupina je bila lepa, možnosti za napredovanje v finalni del pa velike. Vendar Nejc na tekmah ni pokazal vsega kar zna, dosegel eno zmago in bil dvakrat poražen ter moral tekmovanje zapustiti že po predtekmovalnem delu. Prepričani smo, da Nejc zmore  igrati bolje in pričakujemo, da bo že na naslednjih turnirjih pokazal več, mnogo več!

Luka Talan Lopatič (med 250 igralci je bil najmlajši udeleženec turnirja!) je v svoji predtekmovalni skupini dosegel drugo mesto in se sploh prvič uvrstil v finalni del. Tam je po treh napetih setih moral priznati premoč kasnejšemu finalistu, Timu Kušterju iz Ljubljane. Luka si za igre na turnirju zasluži vse čestitke! Le še solze in slabo voljo bo potrebno odpraviti…

Špela Matjašič in Ajla Žigić sta nastopili v kategoriji mini tenis deklice.

Špela Matjašič je v svoji predtekmovalni skupini dosegla prvo mesto. V osmini finala je nato morala priznati premoč Špeli Sedej iz Ljubljane. Špela je na sobotnem turnirju prikazala viden napredek v svoji igri, z vsakim odigranim turnirjem postaja izkušenejša in samozavestnejša, tako da se v prihodnosti lahko nadejamo dobrih rezultatov!

Ajla Žigić se je prvič udeležila teniškega turnirja. Nasprotnic se ni ustrašila in se jim pogumno postavila po robu. Dosegla je eno zmago in bila dvakrat tesno poražena (v treh setih), kar ni zadostovalo za preboj v finalni del. Rezultati bodo z nadaljnjim dobrim delo prej ali slej prišli. Čestitke Ajla!

 

Morda na prvem letošnjem turnirju v zimski sezoni resda rezultatsko nismo bili tako uspešni kakor na nekaterih prejšnjih turnirjih. Razloge za to gre pripisati naslednjim dejavnikom: prvi nastop v višji kategoriji (Anže), slab dan (Nejc), prvi nastop na turnirju (Ajla). Razveseljuje pa dejstvo, da  smo v soboto na turnirju nastopili z najštevilčnejšo zasedbo TK Bobi do zdaj.

 

Ekipa TK Bobi

DSC_0183 DSC_0184