Teniška šola

Bobi teniški vrtec (3 – 6 let)bobi

Bobi teniški vrtec je program, ki je namenjen vrtčevskim otrokom starim od 3 – 6 let. Bobi teniški vrtec je v prva stopnička v razvoju tenisača. Izjemno velik je poudarek na razvijanju motorike in gibanja, kar je v teh letih pri otrocih zelo pomembno. Pravega teniškega učenja je sorazmerno malo, zato bi temu programu težko dali predpono teniški.

PROGRAM BOBI TENIŠKI VRTEC JE VELIKO VEČ KOT LE MOTORIČNO – GIBALNO – TENIŠKI PROGRAM!

Posebnosti programa:

  1. Zanimive gibalno – teniške igrice
  2. Glasba
  3. Likovno ustvarjanje – barvanje, rezanje, lepljenje
  4. Celotno dogajanje je vpeto v zanimivo zgodbo

Bobi teniški vrtec da otrokom odlično podlago za kasnejše treniranje tenisa v programih našega kluba.

Vadba poteka 1x tedensko po 60 min. Skupine so velike (od šest do osem otrok), saj je cilj programa spoznavanje tenisa preko druženja in igranja z vrstniki.

Otroke, ki jim postane tenis všeč in želijo z vadbo tenisa nadaljevati, po koncu programa Bobi teniški vrtec vključimo v teniško šolo – mini tenis.

Teniška šola (6 – 10 let)

Program je namenjen otrokom, ki obiskujejo osnovno šolo. Otroci najprej trenirajo na mini teniškem igrišču, potem pa počasi preko midi teniškega igrišča prehajajo do vadbe na celotnem teniškem igrišču.

V teh letih se ogromno časa posveti treningu teniške tehnike in vadbi udarcev. Pri neteniškem treningu je še vedno velik poudarek na razvoju motorike.

Treningi potekajo 2 – 3 krat tedensko po 60 min, odvisno od ciljev posameznika. Skupine so majhne – največ 4 otroci v skupini. V teh letih je priporočeno opraviti tudi kakšno individualno uro s trenerjem, saj se trener lahko posveti igralcu in dela na tistih segmentih, ki igralcu delajo težave.

Tisti malo boljši se že udeležujejo tekmovanj, ki jih organizira Teniška zveza Slovenije – mini tenis, midi tenis, tenis do 10 let.

20130504_165312
Teniška šola (10 – 15 let)

Igralci, ki nimajo tekmovalnih ambicij se po 10 letu vključijo v rekreativne programe.  Treningi potekajo 2 – 3 krat tedensko po 60 – 90 min, odvisno od želj posameznika. Poleg osnovnih udarcev (forehand, backhand) začnemo spoznavati tudi bolj kompleksne udarce (smash, voley, itd.). Poleg tehnike udarcev začnejo spoznavati tudi taktiko. Igralci se udeležujejo klubskih turnirjev, rekreativnih turnirjev po Sloveniji, itd.

Tekmovalni program

Tekmovalni program je namenjen igralcem, ki želijo narediti v tenisu nekaj več. Trener naredi letni plan za vsakega igralca posebej. Pristop do vsakega tekmovalca je bolj individualen. Treningi so intenzivnejši in potekajo 4 – 5 krat tedensko (odvisno od ciljev in zmožnosti posameznika). Poleg teniškega treninga se veliko pozornosti posveča kondicijskih treningom in psihološkim treningom.

Tekmovalci se udeležujejo turnirjev TZS po Sloveniji in ITF turnirjev v tujini (do 12, 14, 16, 18 let).

Teniška šola odraslihDSC_0539

Poleg vzgajanja podmladka v našem klubu poskrbimo tudi za starejše rekreativne igralce tenisa – od čistih začetnikov, do dolgoletnih igralcev tenisa, ki si želijo izpopolniti določen segment v svoji teniški igri. Izvajamo individualne treninge, kakor tudi vadbo v skupinah.

K treningom ste še posebej vabljeni starši otrok, ki že trenirajo v naši teniški šoli, da boste spoznali, da učenje teniških udarcev ni tako lahka stvar, kot izgleda na prvi pogled.