Teniška šola za otroke

Teniška šola (6 – 10 let)tc-ljslika2

Program je namenjen otrokom, ki obiskujejo osnovno šolo. Otroci najprej trenirajo na mini teniškem igrišču, potem pa počasi preko midi teniškega igrišča prehajajo do vadbe na celotnem teniškem igrišču.

V teh letih se ogromno časa posveti treningu teniške tehnike in vadbi udarcev. Pri neteniškem treningu je še vedno velik poudarek na razvoju motorike.

Treningi potekajo 2 – 3 krat tedensko po 60 min, odvisno od ciljev posameznika. Skupine so majhne – največ 4 otroci v skupini. V teh letih je priporočeno opraviti tudi kakšno individualno uro s trenerjem, saj se trener lahko posveti igralcu in dela na tistih segmentih, ki igralcu delajo težave.

Tisti malo boljši se že udeležujejo tekmovanj, ki jih organizira Teniška zveza Slovenije – mini tenis, midi tenis, tenis do 10 let.

Teniška šola (10 – 15 let)DSC_0219

Igralci, ki nimajo tekmovalnih ambicij se po 10 letu vključijo v rekreativne programe.  Treningi potekajo 2 – 3 krat tedensko po 60 – 90 min, odvisno od želj posameznika. Poleg osnovnih udarcev (forehand, backhand) začnemo spoznavati tudi bolj kompleksne udarce (smash, voley, itd.). Poleg tehnike udarcev začnejo spoznavati tudi taktiko. Igralci se udeležujejo klubskih turnirjev, rekreativnih turnirjev po Sloveniji, itd.